ÇİMENLER TAŞIMACILIK Ağır Yük Taşımacılığı
- Ağır nakliyat adı üstünde standart bir nakliyat işinden farklıdır. O zaman bu ağır nakliyat nedir? Standart ölçüler dışında ölçülere sahip yüklerin kapasiteye uygun ekipmanlar ve araçlar ile kısa bir sürede emniyetli olarak bir yerden bir yere götürülmesi işidir. Asıl olarak bir yükü bir yerden bir yere taşımak kadar basit bir iş değildir. Kullanılan araçlardan ekipmanlara, mühendislik bilgisi gerektiren özel taşıma işidir. Sizlerin istekleri doğrultusunda montajlaması yapılabilen, depolaması yapılabilen ve taşınacak yükün özelliğine göre sigorta hizmetleri ile desteklenmektedir. Normal taşıma firmalarının araçlarının ve taşıma bilgilerinin yetersizliğine bağlı olarak standart olmayan taşıma işidir. Ağır nakliyat kapsamında taşınacak yükler daha önce de belirttiğimiz gibi normal olmayan ölçü ve ağırlıktaki yüklerin taşınması işidir. Bu kapsamda konteynır şantiye, türbin, santraller, silolar, yat ve tekne, tır nakliye ve ağır araçlar, fuar standları ve ekipmanları, iş makinaları, trafo, jeneratör gibi taşınması güç ve ağır olan yüklerin taşınması işi yapılmaktadır.
ÇİMENLER TAŞIMACILIK Lowbet Taşımacılığı
- Ağır iş makineleri ya da Özel Proje yükleri gibi Uluslararası ve Yurtiçi Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre standartların dışında, normal kamyonların veya tırların taşıyamadıkları uzunluk, yükseklik, genişlik ve tonajdan dolayı farklı olan yüklerin taşınmasını sağlayan yarı römorktur. Low Bed (Lowbet) yüklerin farklı ölçümleri olduklarından dolayı taşıma aracı değişiklik gösterir. Örneğin; Genişliğinin taşmasıyla kullanılacak araç farklıdır,genişliğinin taşmasıyla kullanılacak araç farklıdır,uzunluğunun taşmasında kullanılacak araç farklıdır veya yüksekliğinin fazla olması gibi.Bu gibi durumlarda değişik Low Bed (Lowbet) araçları kullanılır. Fiyatlandırma ise yükün tam anlamı ile ölçümleri alındıktan sonra çıkartılır. Bundan dolayıdır ki Low bed (Lowbet) yüklemelerinde fiyat son kontrol ve kısa bir araştırmadan sonra verilir.
ÇİMENLER TAŞIMACILIK Konteyner Taşımacılığı
- Gittikçe artan ticaret hacmi ve mal hareketlerinin Dünya üzerinde çeşitlenmesi ürünlerin konsolidasyonunu zorunlu hale getiriyor. Uluslararası ticarete konu olan yükler bazen bir konteynerin tamamını dolduramadığında farklı alıcısı olan yükler parsiyel olarak bir konteynerde taşınabiliyor. İşte bu noktada Komple Konteyner (FCL) ve Parsiyel Konteyner (LCL) taşımaları karşımıza çıkmakta. Eğer taşınacak olan yük bütün konteyneri kapsıyorsa buna (Full Container Loading) komple konteyner yükü diyoruz. Bu tür FCLyüklemelerde mal sahibi gemi acentesiyle ya da forwarder firmayla belli dönemler için sözleşme yapabilir. Tabi ki gemi acentesiyle sözleşme yapabilmek için yıllık düzenli ve belirli bir kapasitenin üzerinde taşıma yapmak gerekli. FCL yükler limana geldiğinde yük sahipleri istedikleri takdirde konteyneri kendi depolarına getirtip boşaltabileceği gibi, hizmet aldıkları lojistik şirketinin deposuna da boşaltma yapabilir. Tabi ki bu durumda Konteyner liman sahası dışına çıktığı için gemi acentesi ya da forwarder firmaya bir geçici kabul taahhütnamesinin imzalanması gerekir. Bir konteyneri dolduramayan (Less Than Container Load) LCL yüklemelerde ise; konteynerin içine iki ya da daha fazla alıcısı olan yükler konsolide edilerek yüklenir. Konteyner limana geldiğinde alıcıların gümrükçüleri kontrolünde açılarak mal sahipleri yüklerini alırlar. LCL yüklemeler; daha önceden alınan bilgiler doğrultusundan ya limanda ya da lojistik şirketinin deposundan gerçekleşir.